Passionate People

Lifestyle inzichten, informatie en aantrekkelijke content


voor mensen met beperkte mobiliteit

Een festival bezoeken als rolstoelgebruiker

festival

De zomer is voorbij en daarmee ook het festival seizoen! Maar, de voorpret voor volgend jaar kan alvast beginnen – als dat je ding is natuurlijk!

Wil je voor de eerste keer naar een festival en heb je een mobiliteitsbeperking? Dan kun je je afvragen wat je ter plekke zult aantreffen en hoe je optimaal van het feest geniet? Wel, hier zijn wat handige tips die je voorbereiden om de tijd van je leven te hebben!

1-  Informeer naar een begeleider-ticket

Sommige festivals in Europa bieden bezoekers met een gehandicaptenkaartje de mogelijk om een extra (soms voordeliger) kaartje te ontvangen zodat ze iemand mee kunnen nemen. Het doel van dit gratis kaartje is om gehandicapte bezoekers een geweldige tijd te geven met iemand die hen, indien nodig, kan assisteren. Je kunt de kosten van de kaartjes delen met je begeleider of je geeft hem/haar het begeleider-ticket gratis… de keuze is aan jou!

2-  Blijf je overnachten? Onthoud waar je parkeert!!

Als je op een gehandicaptenplek kampeert, dan heb je kans dat je de auto gewoon naast je tent kunt parkeren. Handig als je de autoradio als stereo wilt gebruiken.

Maar als je niet naast je tent geparkeerd staat, zorg er dan voor dat je goed onthoudt waar je geparkeerd hebt, want er staan vast veel auto’s waartussen je moet zoeken. Let ook goed op dat je geen lekke band krijgt. Die parkeerterreinen zijn niet allemaal even goed!

3-  Krijg de beste plek op de camping!

Wees tactisch bij het plaatsen van je tent als je blijft overnachten.. je wilt in de buurt staan van de invaliden toiletten, maar ook weer niet zo dichtbij dat je de geur ervan continu ruikt of de hele tijd last hebt van vervelende mensen die naar de toiletten gaan!

Doe niet, wat ik ooit deed: je tent onderaan een heuveltje plaatsen. Als het gaat regenen, loopt het je tent in. Niet grappig, geloof me.

4-  Maak vrienden – zij kunnen je helpen

Als de hiervoor genoemde regen inderdaad komt, dan kan de grond behoorlijk modderig worden. Zorg ervoor dat je veel vrienden maakt – zij kunnen je helpen als het lastig wordt. Ik ben eens rondgedragen als Caesar tijdens een festival!

5-  Zoek de gehandicaptentribune op!

Als je een beetje goed zicht wilt hebben op het podium bij een bepaalde band of act, zorg dan dat je weet waar de gehandicaptentribune is.

Wees vriendelijk tegen de mensen die bij de ingang van deze tribune staan. Misschien mag je dan meer dan één begeleider meenemen die goed zicht heeft op het podium. Daar maak je vrienden mee!

6-  Weet je waar de EHBO tent is?

Alles leuk en aardig totdat er onverhoopt iets mis gaat natuurlijk. Dus zorg ervoor dat je weet waar de EHBO tent is. Hopelijk heb je ‘m niet nodig, maar het is handig als je weet waar je zijn moet als je er even snel heen moet.