Passionate People

Lifestyle inzichten, informatie en aantrekkelijke content


voor mensen met beperkte mobiliteit

Het kiezen van een toegankelijk hotel

Hotel

Het kiezen van een hotelkamer die toegankelijk is zou, in theorie, een vrij eenvoudig iets moeten zijn. Maar, hoe stel je vast wat toegankelijk is voor de één en ontoegankelijk voor de ander?

En hoe kun je er zeker van zijn dat je de beste deal?

Niemand wil in de ongemakkelijke situatie terecht komen van het aankomen bij je hotel om er ter plekke achter te komen dat het niet de faciliteiten biedt die jij nodig hebt in een toegankelijke kamer. Dus hoe kun je dit scenario voorkomen? Hier zijn een paar tips.

1- Maak gebruik van hotelvergelijkingssites/apps

Het lijkt een vrij simpel idee en het kan lastig zijn om de juiste te kiezen, maar een vergelijkingssite kan een goed uitgangspunt zijn om erachter te komen welke hotels geschikt zijn voor mensen met een beperking.

Hotels.com, bijvoorbeeld, heeft een optie waarbij je je zoektocht kunt toespitsen op toegankelijkheidsaspecten, zoals een inrijdouche of een toegankelijke kamer. Deze mogelijkheid is een mooie extra op hun website en app, die je kan helpen om de best mogelijk oplossing voor jou te vinden.

2- Bel het hotel voorafgaand aan de boeking

Waarom zou je iets aan het toeval overlaten? Zeker als een simpel telefoontje al nuttig kan zijn. Zelfs als je via een vergelijkingssite boekt, kun je op Google zoeken naar het hotel in kwestie en vind je eenvoudig het telefoonnummer van hun receptie.

Een telefoontje naar het hotel om te double checken dat ze inderdaad toegankelijke kamers hebben, kan je niet alleen tijd, maar ook geld besparen. Dit in het geval dat je in eerste instantie de verkeerde plek hebt gereserveerd.

Het kan ook een ander voordeel opleveren als je eerst naar het hotel belt. Ze kunnen je wellicht nog meer informatie geven over hun toegankelijke faciliteiten. En als je een extra kamer nodig hebt voor je persoonlijke verzorger, kun je wellicht onderhandelen over de prijs.

3- Raadpleeg blogs en toegankelijkheidswebsites

Er zijn een heleboel websites en blogs te vinden die zich hebben gespecialiseerd in het geven van informatie over toegankelijke attracties, restaurants en hotels, om er maar een paar te noemen. Dus als je hebt besloten waar je heen wilt, kijk dan eens wat er aan informatie over op het web te vinden is, die je kan helpen.

Websites zoals Euansguide.com kunnen een waardevolle informatie bron zijn op dit punt en zijn een bezoekje waard.

Hopelijk kunnen deze tips je een beetje helpen als je op zoek bent naar informatie over toegankelijke hotels. Het kan soms lastig zijn en ik heb zelf een paar mindere ervaringen gehad waarbij mijn toegankelijke kamer toch niet zo toegankelijk bleek te zijn. Denk eraan dat wat handig is bij de ene beperking dat niet hoeft te zijn bij de andere. Het is dus belangrijk dit goed te onderzoeken.