Passionate People

Lifestyle inzichten, informatie en aantrekkelijke content


voor mensen met beperkte mobiliteit

Online daten: 3 handige tips voor rolstoelgebruikers

Online daten

Hoe vind ik, in mijn rolstoel, mijn soulmate?

Dit is vaak een zorg in het hoofd van rolstoelgebruikers. Maak je geen zorgen, het is niet onmogelijk. Ook al lijkt het door je beperking een enorme uitdaging. Online daten kan een optie zijn. De anonimiteit daarvan voorkomt dat je direct in een één-op-één situatie terecht komt. Dit helpt voor je zelfvertrouwen.

Ben je er klaar voor? Daar gaan we.

Wees eerlijk

Hoe voel jij je als je ontdekt dat er tegen je gelogen wordt? Dat is precies hoe een potentiële partner zich voelt als hij/zij voorgelogen is. Als een mogelijke date je niet kan accepteren zoals je bent, dan is hij/zij de moeite niet waard. Je moet eerlijk zijn en laten zien hoe jij omgaat met je beperking. Dit vergroot niet alleen je moraal, maar zorgt er ook voor dat andere mensen zich comfortabel bij je voelen.

Blijf positief

Jouw persoonlijkheid laat in het echte leven zien wie je bent. Maar op het internet laat jouw online dating profile zien wie je bent. Het is normaal dat je mensen tegenkomt die moeite hebben om verder te kijken dan jouw beperking. Maar het is belangrijk om positief te blijven en zulke ervaringen geen invloed te laten hebben op jou en je relatie met mogelijke dates. Je kunt mogelijke afspraakjes afschrikken door het vermelden van nare eerdere ervaringen in je profiel. Blijf te allen tijde positief en sta open voor nieuwe mogelijkheden!

Deel foto’s

Wees niet verlegen of bang om jezelf te laten zien! Upload foto’s van jezelf in verschillende situaties. Zorg ervoor dat je niet alleen maar selfies in je thuissituatie laat zien. Dit kan een beeld schetsen dat je de deur niet uitkomt.

Als je kinderen hebt, dan is het een goed idee om dit mogelijke date partners op voorhand te laten weten. Je kunt ook foto’s van jezelf met je huisdieren posten als je deze hebt.

Tot slot, laat het zoeken naar een date je niet teveel in beslag nemen. Blijf rustig en vertrouw erop dat er  iemand voor jou bestemd is.