Passionate People

Lifestyle inzichten, informatie en aantrekkelijke content


voor mensen met beperkte mobiliteit

Tips om de levensduur van de accu van uw elektrische rolstoel te verlengen

accu elektrische rolstoel

Als gevraagd wordt wat de belangrijkste prioriteit is bij het uitzoeken van een elektrische rolstoel, zeggen de meeste mensen ‘ betrouwbaarheid en functioneren’. Dit zijn twee belangrijke eigenschappen die het verschil maken in het dagelijks leven. En beide aspecten zijn hierbij afhankelijk van een specifiek onderdeel van uw elektrische rolstoel…de accu!

Bij Invacare besteden wij veel aandacht aan de ontwerpfase, zodat onze elektrische rolstoelen verzekerd zijn van een lange levensduur. Om te zorgen dat u hiervan de vruchten plukt, is het nodig dat de elektrische rolstoel goed wordt onderhouden – te beginnen met de accu’s.

Het kan wel eens gebeuren dat mensen helemaal niet aan de accu’s denken, maar realiseer wel dat de accu het hart van uw rolstoel is. De accu’s werken hard om uw rolstoel in beweging te houden. Als er iets mis is met de accu, kan dit effect hebben op het functioneren van de rolstoel. Door bijvoorbeeld mindere rijprestaties of een lagere betrouwbaarheid.

Er is veel foutieve informatie te vinden over accu’s. Daarom hebben wij bij Invacare iets ontwikkeld dat gebruikers helpt en antwoord geeft op de vraag: “Wat is de beste manier om de accu’s van mijn elektrische rolstoel te onderhouden?”.

Deze video geeft u tips om de levensduur van de accu te verlengen en uw rolstoel betrouwbaarder te maken. Voor een betere prestatie van de rolstoel gedurende langere periode en om uw mate van zelfstandigheid te behouden.

Bekijk nu de video!

Samenvattend: haal het meeste uit de accu van uw elektrische rolstoel

  • Met het juiste onderhoud zouden de accu’s van Invacare gemakkelijk 2 jaar mee moeten kunnen gaan. Als de gebruikersinstructies echter niet goed worden opgevolgd, kan dit de levensduur van uw accu’s halveren.
  • Voordat u uw rolstoel voor de eerste keer gaat gebruiken, is het heel belangrijk om de accu’s tenminste 18 uur op te laden. En hierna raden wij aan om telkens 12 uur te laden (als dit mogelijk is).
  • Pas na 10 tot 20 keer opladen heeft de accu zijn maximale capaciteit bereikt.
  • Het iedere nacht opladen van uw accu’s zorgt voor maximaal vermogen, iedere dag. Geen zorgen, u kunt de Invacare accu’s niet overladen.
  • Het behouden van een constante snelheid tijdens het rijden in uw elektrische rolstoel zorgt ervoor dat de accu’s minder snel leeg raken.
  • Als het mogelijk is, probeert u dan te voorkomen dat u met een accu van onder de 20% rijdt.

Niet vergeten!

  • Gebruik altijd de met de rolstoel meegeleverde acculader. Gebruik geen andere acculaders omdat deze uw accu en uw elektrische rolstoel kunnen beschadigen.
  • Indien mogelijk, laadt u de accu dan niet op bij temperaturen onder 10° C of boven 30° C.

Het gezond houden van uw accu zorgt ervoor dat u lang van uw rolstoel kunt genieten.