Passionate People

Lifestyle inzichten, informatie en aantrekkelijke content


voor mensen met beperkte mobiliteit

Voordelen van een opvouwbare elektrische rolstoel

Opvouwbare elektrische rolstoel

Elektrische rolstoelen, en de opvouwbare exemplaren in het bijzonder, spelen een belangrijke rol in het leven van de gebruiker ervan. Een dergelijke stoel komt niet alleen de onafhankelijkheid van de rolstoelgebruiker ten goede. Het vergroot ook de mogelijkheden als het gaat om reizen en algehele flexibiliteit. De mogelijkheid om familie en vrienden te bezoeken en deel te nemen aan sociale activiteiten wordt groter bij het gebruik ervan.

Een opvouwbare elektrische rolstoel biedt de voordelen van een reguliere elektrische rolstoel. Hierbij kan de gebruiker onafhankelijk verder reizen, terwijl hij tegelijkertijd voldoende energie overhoudt om aan activiteiten op de plek van bestemming deel te nemen. Denk bijvoorbeeld aan shoppen en vrienden bezoeken.

Een nadeel van de reguliere elektrische rolstoelen of scootmobielen is de omvang en het gewicht en daarmee de noodzaak van aanpassingen in huis of aan de auto.

Voordelen van een opvouwbare elektrische rolstoel

Opslag

Ze kunnen worden opgevouwen en zo in de kofferbak van de meeste auto’s gelegd worden en ook eenvoudig het huis in. Zo nemen zij minder ruimte in dan conventionele elektrische rolstoelen.

Het is niet nodig deze in een schuur te zetten of een aparte opslagruimte te zoeken.

Gebruik

  • Eenvoudig uit elkaar te halen en op te vouwen.
  • Lichtgewicht – gemakkelijk om in en uit een auto te tillen.
  • Er zijn meer mogelijkheden om te reizen, dankzij het formaat wanneer de stoel ingeklapt is. Hij kan eenvoudiger in een niet-aangepast voertuig gezet worden. En hij neemt minder ruimte in in hotelkamers en het vrachtruim van een vliegtuig of schepen bijvoorbeeld.

Auto aanpassingen

Er zijn geen kostbare auto aanpassingen nodig, zoals oprijplaten, omdat de stoel opgevouwen in de meeste auto’s past.

Impact voor de verzorger

Voor rolstoelgebruikers die verzorgers hebben geldt, dat deze verzorgers de rolstoel eenvoudiger kunnen opbergen en/of tillen. Het minimaliseren van inspanning en frequentie van deze handelingen heeft een positief effect op het welzijn van de verzorger.

Tot slot

Concluderend, de opvouwbare elektrische rolstoel biedt voordelen ten opzichte van een conventionele elektrische rolstoel; het biedt meer flexibiliteit. Dit komt door het feit dat deze gemakkelijker is in transport, gebruik en opslag. Dit vergroot de mobiliteitsmogelijkheden van de gebruiker, waardoor het risico op sociale isolatie vermindert en de onafhankelijkheid wordt vergroot.

Een voorbeeld van een opvouwbare elektrische rolstoel is een Alber e-fix system op een handbewogen rolstoel. Dit biedt een compacte, lichtgewicht oplossing, doordat de wielen en de accu eenvoudig kunnen worden afgenomen. Doordat de e-fix gebruikt wordt in combinatie met een handbewogen rolstoel is de ruimte die nodig is om te manoeuvreren minimaal.

Meer informatie over het Alber e-fix systeem: http://www.invacare.nl/nl/alber-e-fix-e3536-ma-84e3536nl